اینفلوئنسر کیست و اینفلوئنسر مارکتینگ چه مزایایی دارد؟

اینفلوئنسر کیست و اینفلوئنسر مارکتینگ چه مزایایی دارد؟

فهرست مطالب

اگر در شبکه اجتماعی مثل اینستاگرام، فیسبوک، یوتیوب و … فعالت داشته باشید، حتما تا به حال نام اینفلوئنسر به گوشتان خورده است؛ اما شاید دقیقا نمی‌دانید که اینفلوئنسر به چه معناست؟ در این مقاله از گاو بنفش قصد داریم به این موضوعات بپردازیم که اینفلوئنسر به چه کسی میگویند؟ شغل اینفلوئنسر چیست؟ اصلا یک اینفلوئنسر چه تفاوتی با بلاگر دارد؟

اینفلوئنسر کیست؟

اینفلوئنسر کیست؟

قبل از همه باید بدانید که می‌توان از تعاریف مختلفی برای تعریف اینفلوئنسر استفاده کرد؛ اما در حالت کلی در پاسخ به سوالاتی مثل اینفلوئنسر کیست؟، شغل اینفلوئنسر چیست؟ و … می‌توان چنین گفت:

اینفلوئنسر به شخصی گفته می‌شود که مخاطبان زیادی داشته و می‌تواند به راحتی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. اینفلوئنسرها بیشتر در شبکه‌های اجتماعی به خصوص اینستاگرام فعالت دارند و به خاطر نوع محتوایی که تولید می‌کنند یا تعداد دنبال کنندگانی که دارند، مشهور می‌شوند.

اینفلوئنسرها در بین کمپانی‌ها و کسب و کارهای مختلف محبوبیت زیادی دارند، چرا که به سبب اثر گذاری بالا در بین مردم، یک روش تبلیغاتی مناسب محسوب می‌شوند. اینفلوئنسرها بیشتر در بخش‌های آموزشی، سبک زندگی، سلامت و تناسب اندام یا بهبود فردی فعال هستند.

اینفلوئنسر مارکتینگ یعنی چه؟

اینفلوئنسر مارکتینگ یک راهبرد بازاریابی است که در آن افراد معروف و تاثیرگذار در یک حوزه خاص به عنوان “اینفلوئنسر” همکاری با برندها و کسب و کارها را جلب می‌کنند تا محصولات و خدمات آنها را به دنیای خود معرفی کنند. این افراد می‌توانند هنرمندان، ورزشکاران، متخصصان حوزه‌های خاص یا حتی عادی‌ترین افراد در شبکه‌های اجتماعی نظیر اینستاگرام، تیک تاک و فیسبوک باشند.

این راهبرد بر این اصل استوار است که مردم بهترین تصمیمات خود را زمانی می‌گیرند که توصیه‌ها و نظرات افرادی که اعتماد به نظر آنها دارند، را دریافت می‌کنند. اینفلوئنسرها با داشتن تعاملات قوی با دنیای آنلاین و پیروی کنندگان زیاد، می‌توانند تأثیر قابل توجهی در تصمیم‌گیری مخاطبان داشته باشند.

فرآیند اینفلوئنسر مارکتینگ شامل انتخاب اینفلوئنسرها، برنامه‌ریزی کمپین‌ها، ایجاد محتوا و همکاری در تبلیغات و ترویج محصولات یا خدمات می‌شود. این روش به عنوان یک ابزار ارتباطی نوین، به برندها کمک می‌کند تا به راحتی به جامعه‌های خاصی دسترسی پیدا کنند و محصولات خود را با استفاده از اعتبار و تأثیرگذاری این افراد معرفی کنند.

به استفاده از اینفلوئنسرها جهت انجام فعالیت‌های مارکتینگی مثل تبلیغات و …، اینفلوئنسر مارکتینگ گفته می‌شود. در حال حاضر اینفلوئنسر مارکتینگ طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده که اصلی‌ترین دلیل آن نیز، بازدهی بالای تبلیغات در این روش تبلیغاتی است.

البته توجه داشته باشید که برای انجام تبلیغات باید اینفلوئنسر مناسبی را هم انتخاب کنید. به صورت کلی، مگا اینفلوئنسرها برای افزایش آگاهی مخاطبان از برند (Brand Awareness)  بسیار مناسبند، اما نرخ تبدیل کمتری دارند. در مقابل، نانو اینفلوئنسرها و میکرو اینفلوئنسرها با این که تعداد دنبال کنندگان به مراتب کمتری در مقایسه با مگا اینفلوئنسرها دارند، اما بازده تبلیغات و نرخ تبدیل در آن‌ها بالاتر است.

دلیل اصلی این امر نیز، صمیمت و ارتباط نزدیک نانو اینفلوئنسرها و میکرو اینفلوئنسرها با دنبال کنندگان خود است. به صورت کلی، مزایای اینفلوئنسر مارکتینگ را می‌توان در این موارد خلاصه کرد:

  • افزایش آگاهی از برند
  • بهبود روابط مشتری و مخاطب با برند
  • ایجاد حس اعتماد به محصول و خدمت
  • افزایش فروش محصول و خدمات

سفارش تبلیغ به اینفلوئنسرها باید کاملا به صورت هدفمند صورت بگیرد. استراتژی انجام تبلیغات نیز باید مشخص شود. ما در گاو بنفش به شما کمک می‌کنیم تا تمامی مراحل مورد نیاز را پشت سر بگذارید تا تبلیغاتتان در زمان مقرر توسط اینفلوئنسر مناسب منتشر شود.

اینفلوئنسرهای زیادی با گاو بنفش طرف قرار داد هستند و به محض نهایی شدن تمامی موارد، تبلیغات شما ارسال می‌شود تا در سریع‌ترین زمان ممکن یا تعیین شده، منتشر گردد.

اینفلوئنسر دقیقا چه کاری انجام می‌دهد؟

اینفلوئنسرها در حالت کلی، تولید کننده محتوا در شبکه‌ای مثل اینستاگرام و … هستند و به خاطر سبکی که در تولید محتوا دارند:

  1. در بین مردم محبوب شده‌اند و دنبال کنندگان زیادی دارند
  2. مردم را تحت تاثیر قرار می‌دهند تا کاری را انجام دهند

اینفلوئنسرها اغلب از طریق ایجاد محتوا (ویدیو، پادکست، خبرنامه) شناخته شده و از دیگر فعالان این حوزه متمایز می‌شوند.

انواع اینفلوئنسر:

همان طور که گفتیم، اینفلوئنسر فردی است در یک حوزه یا صنعت که دانش و تخصص خاصی داشته و می‌تواند به راحتی روی افراد تاثیر بگذارد. در نظر داشته باشید که اینفلوئنسرها قبل از ظهور شبکه‌های اجتماعی هم وجود داشتند. قبلا بیشتر افراد شناخته شده مثل بازیگران، ورزشکاران، هنرمندان و … به عنوان اینفلوئنسرهای مطرح شناخته می‌شدند، چون رسانه بزرگی مثل تلویزیون در اختیار داشتند.

با ظهور شبکه‌های اجتماعی، بازی تغییر کرد و افرادی که تخصص و مهارت بالایی در زمینه خاصی داشتند، توانستند با تولید محتوای جذاب و اثر بخش در بین مردم محبوبیت بالایی به دست آورند و اثر گذاری بهتری داشته باشند.

  • مشاهیر: هنرمندان، ورزشکاران و ستارگان عرصه بازیگری، خوانندگی و …
  • کارشناسان متبحر در یک حوزه خاص
  • میکرو اینفلوئنسرها (افرادی که در رسانه‌های اجتماعی اثر گذاری بالایی دارند)
  • وبلاگ نویسان و تولیدکنندگان محتوا

همگی جزو اینفلوئنسرها هستند. از آن جایی که اثر گذاری و قدرت متقاعد سازی اینفلوئنسرها با هم متفاوت است، می‌توان فعالان در این حوزه را دسته‌بندی کرد. مثل:

  1. مگا اینفلوئنسرها
  2. ماکرو اینفلوئنسرها
  3. میکرو اینفلوئنسرها
  4. نانو اینفلوئنسرها

در ادامه شما را با هر کدام از این اینفلوئنسرها آشنا خواهیم کرد.

مگا اینفلوئنسرها

مگا اینفلوئنسرها

نوع اول اینفلوئنسرها، مگا اینفلوئنسر نامیده می‌شود که بیشترین تعداد فالوورها را دارند. این نوع اینفلوئنسرها معمولا بیشتر از ۱ میلیون فالوور دارند. بازیگران، ورزشکاران محبوب و برخی دیگر از سلبریتی‌ها معمولا در این دسته جای می‌گیرند. برخی از واینرهایی هم که این فالوور بالایی دارند را هم می‌توان در این دسته جای داد.

در مقاله زیر به صورت کامل توضیح داده‌ایم که واینر کیست و چه تفاوتی با اینفلوئنسر دارد.

آشنایی کامل با شغل واینری در اینستاگرام

اگر به دنبال این هستید که آگاهی مخاطبان از برند شما (Brand Awareness) بالا برود، توصیه می‌کنیم در انجام تبلیغات خود از این نوع اینفلوئنسرها کمک بگیرید.

ماکرو اینفلوئنسرها

اینفلوئنسرهایی که بین ۱۰۰ هزار تا ۱ میلیون فالوور دارند، در این دسته جای می‌گیرند. اکثر افرادی که در اینستاگرام به عنوان اینفلوئنسر شناخته می‌شوند، در این دسته قرار دارند. همان طور که می‌دانید، بسیاری از واینرها نیز این میزان دنبال کننده در اینستاگرام دارند، اما با در نظر گرفتن حوزه فعالیت، می‌توان آن‌ها را از هم تشخیص داد.

به صورت کلی اینفلوئنسرها بیشتر در یک حوزه خاص مثل گردشگری، خوراکی، ورزشی، زیبایی و … فعالیت دارند و معمولا ویدیو خیلی کوتاه صرفا سرگرمی مثل واینرها تولید نمی‌کنند. ماکرو اینفلوئنسرها بیشتر نرخ تبدیل بیشتری در مقایسه با دسته اول دارند، از این رو اگر به دنبال فروش محصولات و خدمات خود هستید، می‌توانید از این افراد کمک بگیرید.

میکرو اینفلوئنسرها

اینفلوئنسرهایی که بین ۱۰ هزار تا ۱۰۰ هزار دنبال کننده دارند، در این دسته جای می‌گیرند. بیشتر اینفلوئنسرهایی که میکرو شناخته می‌شوند، معمولا تخصص بالایی در یک زمینه خاص دارند.

جالب است بدانید که میزان محبوبیت این نوع اینفلوئنسرها در حال افزایش است و دلیل اصلی آن، همین تخصص و دانشی است که دارند.

نانو اینفلوئنسرها

اینفلوئنسرهایی که هم که به تازگی به این حوزه ورود کرده‌اند و هنوز دنبال کنندگان چندان زیادی ندارند، در دسته نانو اینفلوئنسرها قرار می‌گیرند. جالب است بدانید که این نوع اینفلوئنسرها نرخ تعامل بالایی با دنبال کنندگان خود دارند. مخاطبین اینفلوئنسرهای نانو نیچ‌ هستند و نرخ تعامل فوق‌العاده‌ای دارند.

چگونه Influencer شویم؟

چگونه Influencer شویم؟

همان طور که بارها اشاره کردیم، یک Influencer باید تخصص و مهارت بالایی در یک زمینه خاص داشته باشد. از این رو می‌توان گفت، برای این که اینفلوئنسر شوید، باید مهارت و تخصص‌تان (حداقل) در یک زمینه را بالا ببرید و بتوانید به این شکل دنبال کنندگان نیچ جذب کنید.

برای اینفلوئنسر شدن:

  • باید خودتان باشید و نقش بازی نکنید، چرا که دنبال کنندگان خیلی زود به مصنوعی بودن رفتار شما پی خواهند برد
  • مهارت، دانش و تخصص بالایی داشته باشید و بتوانید مشکلات دنبال کنندگان خود را تا حد زیادی بر طرف کنید
  • لحن، نوع اجرا و محتوای ویژه‌ای داشته باشید تا کاربران را جذب کنید

تفاوت بلاگر با اینفلوئنسر:

اگر بخواهیم تفاوت این دو دسته از تولید کنندگان محتوا را بررسی کنیم، باید به تعریفی که هر یک دارند، نگاهی بیندازیم.

در تعریف اینفلوئنسر گفتیم که افراد با مهارت و با دانشی هستند که می‌توانند روی تصمیمات دنبال کنندگان خود اثر بگذارند. در تعریف بلاگر نیز می‌توان گفت که بیشتر به روتین روزانه خود بیشتر می‌پردازند و داستان سرایان قهاری هستند که می‌توانند مخاطبان را با خود همراه سازند. با در نظر گرفتن این تعاریف می‌توان مشاهده کرد که تفاوت اصلی یک بلاگر با اینفلوئنسر بیشتر به سبک تولید محتوا باز می‌گردد.

در واقع معیار اینفلوئنسر بودن یک شخص یا حساب کاربری، داشتن تخصص و تاثیر در تصمیم گیری کاربران است، در حالی که در بلاگرها این موضوع چندان مهم نیست.

بلاگر کیست و چه کاری انجام می‌دهد؟

درآمد اینفلوئنسرها:

شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که درآمد یک اینفلوئنسر از چه طریقی است؟

اینفلوئنسرها معمولا تخصص و مهارت زیادی در یک یا چند زمینه خاص دارند، از این رو می‌توانند منابع درآمدی مختلفی هم داشته باشند. اکثر اینفلوئنسرها بعد از این که دنبال کنندگان زیادی جذب کردند، معمولا اقدام به تبلیغ برندهای مختلف می‌کنند. حال این تبلیغات می‌تواند هم در قالب پست یا استوری باشد، هم تبلیغات درون محتوایی.

از این رو می‌توان اصلی‌ترین منبع درآمد اینفلوئنسرها را تبلیغات سازمانی و برندی کسب و کارهای مختلف دانست.

اینفلوئنسر مارکتینگ چیست؟

جمع بندی

به انتهای این مقاله از گاو بنفش رسیدیم. همان طور که گفتیم، اینفلوئنسرها ارتباطات و تعامل بالایی با مخاطبان خود دارند. از آنجایی که به عنوان یک متخصص شناخته می‌شوند، می‌توانند تاثیر زیادی روی مخاطبان خود بگذارند. تعداد فالوورهای این افراد به حوزه‌ای که در آن فعالیت دارند، بستگی دارد.

اینفلوئنسرها را می‌توان بر اساس تعداد فالوور و نوع محتوایی که تولید می‌کنند، تقسیم بندی کرد. مثل:

  • مگا اینفلوئنسرها
  • ماکرو اینفلوئنسرها
  • میکرو اینفلوئنسرها
  • نانو اینفلوئنسرها

هر کدام از این اینفلوئنسرها، تعداد دنبال کنندگان و نرخ تبدیل متفاوتی با هم دارند. اگر به دنبال انجام تبلیغات اینفلوئنسری در اینستاگرام هستید، ما در مجموعه گاو بنفش می‌توانیم به شما کمک کنیم. در گاو بنفش هماهنگی، رزرو و اکران تبلیغات در پیج‌های بلاگرها، واینرها و اینفلوئنسرها بصورت اختصاصی انجام می‌شود و تمام نتایج نیز در اختیارتان قرار داده خواهد شد.

برای انجام هماهنگی و کسب اطلاعات بیشتر، می‌توانید با مشاوران ما در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شاید به این مطالب هم علاقمند باشید

خدمات تبلیغ در اینستاگرام

با استفاده از خدمات تبلیغ اینستاگرام، میتونین توی چند روز تعداد فالوورهای پیجتون رو چند برابر کنین. پس همین الان دست به کار بشین

خدمات تبلیغ در تلگرام

بهترین زمان برای تبلیغ در تلگرام همین الانه. داشتن یک کانال تلگرام پربازدید میتونه اوضاع کسب و کارتون رو حسابی زیر و رو کنه