دیگر نیازی نیست درباره اینکه چه نوع محتوایی برای مخاطبان شما مناسبتر است حدس بزنید چرا که اینسایت اینستاگرام به شما کمک میکند. برای سنجش کیفیت عملکرد پیج اینستاگرامی، تدوین استراتژی محتوایی در اینستاگرام و تبلیغات در پیج های اینستاگرام، به دادههای خاصی نیاز دارید. مثل ملیت فالوورها، ساعتی که بیشتر آنلاین هستند، بازه سنی دنبال کنندگان، نرخ تعامل و … برای دستیابی به این دادهها، لازم است که insight اینستاگرام را فعال کنید. اگر نمیدانید اینسایت در اینستاگرام چیست؟ چطور میتوان به ان دسترسی پیدا کرد و کجاست؟ چگونه از اینسایت اینستاگرام استفاده کنید؟ حتما تا انتهای این مقاله با گاو بنفش همراه باشید. در ادامه علاوه بر نحوه فعال کردن اینسایت اینستاگرام، به آموزش آنالیز پیج بوسیله اینسایت اینستاگرام نیز خواهیم پرداخت.
اینسایت در اینستاگرام چیست؟
جالب است بدانید که قبلا برای شناسایی محتوای مفید و مورد پسند دنبال کنندگانتان در اینستاگرام، باید از ابزارهای جانبی زیادی استفاده میکردید. این روش دو مشکل بسیار اساسی داشت:
- هزینه بالا
- عدم دست یابی به اطلاعات درست و دقیق
از این رو، بسیاری از افراد و پیجها نمیتوانستند که کاربران خود را به خوبی بشناسند و ارتباط بگیرند. بعدها اینستاگرام برای حل این مشکل، قابلیتی را راهاندازی کرد که اینسایت (Insights) نام دارد. به کمک اینسایت اینستاگرام دیگر لازم نیست که وقت و هزینه زیادی صرف کنید تا بفهمید مخاطبان شما از چه نوع محتوایی بیشتر خوششان میآید.
اینسایت اینستاگرام (Instagram Insights) قابلیتی است که به کاربران دارای اکانت تجاری در اینستاگرام اجازه میدهد تا تجزیه و تحلیلهای مربوط به پیج و پستهای خود را ببینند. از این دادهها میتوان تشخیص داد که:
- مخاطبانتان چه چیزی را دوست دارند؟
- در چه ساعاتی از روز بیشتر آنلاین هستند؟
- در چه باز سنی قرار دارند؟
- از کدام کشور و شهر پیج شما را دنبال میکنند؟
- و بسیاری دیگر از این نوع دادههای مهم و کاربردی
شما با در اختیار داشتن چنین دادههایی میتوانید نحوه تعامل کاربران با پیج اینستاگرام را بررسی کنید، استراتژی اینستاگرام خود را بهبود داده و میزان اینگیجمنت کاربران با محتواهایی که تولید میکنید را به شدت افزایش دهید. اهمیت اینسایت اینستاگرام در این است که به شما میگوید کاربران چه چیزهایی را بیشتر ترجیح میدهند و چه کسانی هستند.
مطالعه بیشتر: engagement یا تعامل در اینستاگرام چیست؟
با این مورد که اینسایت پیج چیست؟ و اصلا چه کاربردی دارد؟ آشنا شدید. حال بپردازیم به این که: اینسایت اینستاگرام کجاست و چطور میتوان به اطلاعات آن دسترسی پیدا کرد.
دادهها و تجزیه و تحلیلها موجود در اینسایت اینستاگرام به شما کمک میکنند تأثیر تلاشهای بازاریابی خود را در کانالهای مختلف اندازهگیری کنید تا ببینید آیا کاری وجود دارد که باید متفاوت آنرا انجام دهید – مانند هدف قرار دادن مخاطبان متفاوت، پست کردن در زمان خاصی از روز یا آزمایش با قالب محتوایی جدید.
رسانههای اجتماعی با سایر جنبههای بازاریابی شما تفاوتی ندارند به این معنا که میتوان آنها را اندازهگیری و بهبود بخشید. به همین دلیل است که با استفاده از Instagram Insights قادر خواهید بود استراتژی اینستاگرام موثرتری ایجاد کنید.
برای استفاده از Instagram Insights، ابتدا باید یک پروفایل تجاری اینستاگرام داشته باشید. اگر در حال حاضر از یک حساب شخصی استفاده میکنید، میتوانید حساب اینستاگرامتان را به حساب بیزنسی تبدیل کنید.
چگونه اینسایت اینستاگرام را فعال کنیم؟
همان طور که گفتیم، برای فعال سازی اینسایت اینستاگرام لازم نیست اپلیکیشن جداگانهای نصب نمایید. این قابلیت در داخل خود اپلیکیشن موبایلی Instagram در دسترس است و بایستی مراحل زیر را دنبال نمایید تا اینسایت اینستاگرام برای پیج شما فعال شود:
- برای فعال کردن اینسایت اینستاگرام؛ حتما باید پیجتان در حالت عمومی (public) و تجاری باشد
- سپس باید به بخش پروفایل پیج مراجعه کنید
- به تنظیمات پیج بروید
- بر روی فیلد حساب (Account) کلیک کنید
- روی گزینه تغییر به حساب حرفهای (Switch to Professional Account) کلیک نمایید
- در این بخش باید حوزه فعالیت پیجتان را انتخاب کنید
- بعد از انتخاب دسته بندی و طی کردن مراحلی که نمایش داده میشود، اینسایت پیج تان فعال خواهد شد
در ادامه به صورت مرحله به مرحله و تصاویر مربوطه، نحوه فعالسازی اینسایت اینستاگرام را مشاهده خواهید نمود.
در ادامه میتوانید این مقاله را نیز بخوانید:
♦ آموزش اصول هشتگ گذاری در اینستاگرام برای افزایش نرخ انگیجمنت
آموزش مرحله به مرحله فعالسازی اینسایت در اینستاگرام (Instagram Insights)
با کلیات راه اندازی insights اینستاگرام در بخش قبل آشنا شدید. در زیر به صورت مرحله به مرحله نیز آموزش خواهیم داد که چطور برای پیجتان، اینسایت فعال کنید.
۱- به بخش پروفایل خود در برنامه اینستاگرام موبایل بروید.
۲- وارد بخش تنظیمات برنامه شوید. برای این کار میتوانید روی نماد همبرگری بالای صفحه کلیک کنید. بعد از این که پنجره جدیدی باز شد، گزینه تنظیمات را انتخاب نمایید.
۳- روی گزینه حساب کاربری (Account) ضربه بزنید.
۴- پس از وارد شدن به بخش حساب (Account)، در انتهای صفحه میتوانید گزینه Switch to Professional Account (رفتن به حساب حرفهای) مشاهده نمایید. حال باید روی این گزینه کلیک کنید.
۵- حال باید موضوع پیج خود را مشخص نمایید. نزدیکترین موضوع و دسته بندی را انتخاب کنید؛ چرا که تاثیر زیادی روی دیده شدن محتواهای شما دارد. بعد از طی کردن مراحل باید روی گزینه Done (انجام شد) کلیک کنید.
بعد از طی کردن این مراحل، گزینه Insights به زیر پست و استوریهای شما و همچنین بخش پروفایل پیجتان اضافه خواهد شد و میتوانید از این پس کلیه دادههای لازم و کارآمد در مورد فالوورهایتان را مشاهده کنید.
۶- اگر پیج تجاری دارید، یا پیج فعلی مختص کسب و کارتان است، میتوانید آن را به حساب تجاری تبدیل نمایید. برای این کار به بخش تنظیمات<حساب کاربری<تغییر نوع حساب مراجعه نمایید. در این بخش روی «Switch to Business Account» کلیک کنید.
حتی میتوانید به صورت اختیاری، صفحه فیس بوکتان را هم به اینستاگرام وصل نمایید.
مطالعه بیشتر: ۶ روش تضمینی برای افزایش امنیت پیجهای اینستاگرامی
اینسایت اینستاگرام کجاست؟
اول از همه باید بدانید که قابلیت اینسایت اینستاگرام تنها در اپلیکیشن موبایل این نرمافزار در دسترس است و فعلا در نسخه وب نمیتوان به Insight دسترسی داشت.
اینسایت اینستاگرام در داخل خود نرم افزار موبایلی Instagram موجود بوده و برای دسترسی به آن نیاز نیست که اپلیکیشن مجزایی نصب کنید. شما میتوانید این گزینه را در بخش پروفایل پیجتان و یا زیر هر محتوایی که منتشر کردهاید (پست یا استوری) مشاهده و اطلاعات لازم را استخراج نمایید.
اینسایت استوری کجاست؟
بعد از این که مراحل گفته شده را با موفقیت پشت سر گذاشتید، اینستایت پیج اینستاگرامتان فعال خواهد شد. بعد از فعال شدن اینسایت، میتوانید دادههای هر نوع محتوایی اعم از استوری و یا پست را مشاهده نمایید.
برای مشاهده اینستایت استوری، کافی است به بخشی که نشان میدهد چه کسانی استوری شما را مشاهده کردهاند، بروید. سپس مشاهده خواهید کرد که یک گزینه (مشابه عکس زیر) به این بخش اضافه شده که نشان میدهد کاربران چه واکنشی به استوری شما داشتهاند.
اینسایت پست اینستاگرام کجاست؟
بعد از فعال شدن اینسایت پیج میتوانید آمار هر محتوا به خصوص پستهای ویدیویی، اسلایدی یا تک اسلایدی را نیز مشاهده کنید. برای این کار باید به نمایه پیج خود مراجعه کرده، پستی که دوست دارید اطلاعات آن را مشاهده کنید، انتخاب و روی گزینه View insights کلیک نمایید.
چگونه اینسایت ریلز را ببینیم؟
ریلز یکی از فرمتهای ویدیویی جدید در اینستاگرام است که در آپدیتهای اخیر به صورت عمومی در اختیار کاربران قرار گرفته و این شبکه اجتماعی تمرکز ویژهای روی این نوع فرمت محتوایی دارد. میتوانید دادههای لازم مثل تعداد لایک، به اشتراک گذاری، کامنت، ریچ و … ریلزها را مشاهده کنید. برای این امر نیز باید به نمایه پیج مراجعه کرده و روی گزینه … ضربه بزنید.
آموزش اینسایت اینستاگرام:
بعد از فعال سازی اینسایت اینستاگرام و مشاهده دیتاهای مورد نیاز، باید بتوانید آنها را تحلیل و آنالیز کنید تا بر اساس نتایج به دست آمده، استراتژی محتوایی بچینید، تبلیغات خود را مدیریت کنید، نرخ تعامل کاربران با پیجتان را بالا ببرید و …
برای تحلیل اینسایت اینستاگرام، باید اول از همه با اصطلاحات و بخش بندیهای اینسایت آشنایی داشته باشید. در زیر به صورت کامل به معرفی هر کدام از این اصطلاحات و بخشهای موجود پرداختهایم.
Date Range (تنظیم بازه زمانی گزارشات)
این بخش نشان دهنده بازه زمانی نمایش اطلاعات است. با کلیک روی آن میتوانید بازه زمانی را روی ۷، ۱۴، ۳۰ روز، ۱ ماهه و ۳ ماهه تنظیم کنید.
نحوه مشاهده معنی اصطلاحات مختلف در اینسایت
وقتی که وارد بخش اینسایت میشود، میتوانید روی دکمه “i” در گوشه سمت راست بالا کلیک کنید و تعریف هر کدام از اصطلاحات را در هر بخش مشاهده نمایید.
Accounts Reached چیست؟
این بخش به شما نشان میدهد که چه تعداد پیج و حساب اینستاگرامی منحصر به فرد حداقل یک بار محتوای شما (پست، استوری، ریلز و ویدیو) و حتی تبلیغاتی که انجام دادهاید را مشاهده کردهاند.
Accounts Engaged چیست؟
در این بخش نیز نشان داده میشود که چه تعداد حساب کاربری با محتوای شما تعامل داشتهاند و به نوعی با آن درگیر شدهاند. منظور از تعامل نیز همان لایک، ذخیره، کامنت، به اشتراک گذاری یا ریپلای است.
Total Followers یعنی چه؟
Total Followers نیز مجموع فالوورهایی که به دست آوردهاید را نشان میدهد.
Content You Shared یعنی چه؟
این بخش آمار تعداد کلی پستها، استوریها، ریلزها، ویدیوها، لایوهای برگزار شده و تبلیغاتی را که به اشتراک گذاشتهاید، به شما میدهد.
حال نوبت آن است که به صورت جزئیتر هر کدام از بخشهای اینسایت اینستاگرام را بررسی کنیم.
۱- بخش Accounts Reached اینسایت اینستاگرام
در Accounts Reached، اطلاعات دقیقتری در مورد کاربرانی که محتوای شما را دیدهاند و به نوعی با پیج شما تعامل داشتهاند، به دست خواهید آورد. این بخش به چندین فیلد نیز تقسیم میشود که عبارتند از:
- Reached Audience
این بخش نشان میدهد که چه تعداد مخاطب منحصر به فرد با محتوای شما برخورد داشتند. مخاطبان شما بر اساس جنسیت، سن، کشورها و شهرها دسته بندی میشوند. همچنین در این بخش میتوانید مشاهده کنید که چه تعداد از کاربران شما را دنبال میکنند یا نه؟!
- Content Reach
به کمک Content Reach میتوانید مشاهده کنید که کدام یک از محتواهای شما به تعداد بیشتری از افراد نشان داده شده است. بر همین اساس میتوانید محتواهای خود را رتبهبندی کنید.
- Impressions
Impressions به تعداد دفعاتی که همه پستهای شما مشاهده شده است، اشاره دارد. در این آمار، بازدیدهای تکراری توسط کاربران نیز حساب خواهد شد.
مطالعه بیشتر: ایمپرشن اینستاگرام چیست و چطور از آن استفاده کنیم؟
- Profile Activity یا فعالیت نمایه
فعالیت نمایه یا Profile Activity اقداماتی که کاربران در پروفایل شما انجام دادهاند را نشان میدهد. مثل:
- کلیک بر روی لینک در بخش بایو
- کلیک بر روی دکمه تماسهای قرار داده شده
- تعداد کلیک بر روی ایمیل نمایه
مطالعه بیشتر: ریچ اینستاگرام چیست و چطور از ان استفاده کنیم؟
۲- بخش Accounts Engaged اینسایت اینستاگرام
بخش انگیجمنت نیز نشان میدهد که چه تعداد از دنبال کنندگان با محتوای شما ارتباط برقرار کردهاند یا بعد از تماشای محتوا، از آن عبور کرده و سایر محتواها را مشاهده نمودهاند. این بخش نیز کاربران را بر اساس جنسیت، سن، کشورها و شهرها تقسیم بندی میکند. بخشهایی که Accounts Engaged دادهها را دستهبندی میکند، عبارتند از:
- Engaged Audience (حسابهایی که با محتوای شما تعامل کرده اند)
این بخش به شما نشان میدهد که چه تعداد از کاربران محتوای شما را لایک کردهاند، نظر دادهاند، محتوا را ذخیره کردهاند، آن را به اشتراک گذاشتهاند یا استوری را ریپلای نمودهاند. مخاطبان بر اساس جنسیت، سن، کشور، شهر و حتی این که شما را دنبال کردهاند یا خیر؟! دسته بندی میشوند.
- Content Interactions
در این بخش نیز میتوانید مشاهده کنید که هر محتوای شما چه مقداری توسط افراد مختلف لایک شده، کامنت دریافت کرده، ذخیره شده، به اشتراک گذاشته شده و … این دادهها بر اساس هر محتوا نمایش داده میشود.
۳- بخش Total Followers اینسایت اینستاگرام
در این بخش میتوانید تعداد کل کاربرانی که شما را دنبال میکنند، به صورت دقیق مشاهده کنید. همچنین میزان آنفالو، تعداد فالووران بر اساس هر شهر، محدود سنی و جنسیت نیز نمایش داده میشود.
- Most Active Times
در این فیلد میتوانید مشاهده کنید که کاربران شما در چه ساعات و روزهایی بیشترین میزان فعالیت را داشتهاند. میتوانید از این دادهها استفاده کرده و محتواهایتان را در ساعات و روزهایی انتشار دهید که بیشترین بازدید را داشته باشند.
اینسایت در اینستاگرام چه اطلاعات دیگری را نشان میدهد؟
با اینسایت در اینستاگرام و بخش بندیهای آن به صورت کامل آشنا شدید. جالب است بدانید که علاوه بر موارد ذکر شده، میتوانید دیتاهای دیگری را نیز از طریق Insights به دست آورید. مثل:
- پستهایی که بهترین عملکرد را داشتند
- استوریهایی که کاربران بیشتری را درگیر کردهاند
- تعداد دفعاتی که محتواها به نمایش درآمدهاند
- میزان بازدید از نمایه، کلیک روی لینک بیو و …
- میزان فالووری که در طول بازههای زمانی مشخص به دست آوردید
- تعداد کسانی که در لایوهای برگزار شده شرکت داشتند
- و …
اهمیت فعال سازی اینسایت در اینستاگرام
جالب است بدانید که در اینستاگرام بیش از ۲۵ میلیون پیج تجاری وجود داشته و ۲۰۰ میلیون کاربر از این پیجها بازدید میکنند. تعامل با برندها در اینستاگرام، ۱۰ برابر فیسبوک و ۸۴ برابر توییتر است. همین آمار نشان میدهند که چرا باید در اینستاگرام فعالیت داشت و کاربران بیشتری را جذب کرد. برای جذب کاربران بیشتر باید بدانید که از چه محتواهایی خوششان میآید؟ چه زمانهایی آنلاین هستند؟ و …
برای دستیابی به این دیتاها لازم است که Insights اینستاگرامتان را فعال کنید. در واقع اینسایت کمکتان میکند تا:
- مخاطبانتان را بیشتر شناخته و گروه مخاطبان هدف را شناسایی کنید
- نرخ انگیجمنت پست و پیجتان را بالا ببرید
- میزان فروش خود را افزایش دهید
- به صورت اصولی و درست استراتژی محتوایی بچینید
- کمپینهای تبلیغاتی موثری راهاندازی کنید
- و این که عملکرد کلی خود را بسنجید
جمع بندی
اینستاگرام چندین سال است تغییر کرده و دیگر پلتفرمی نیست که مردم فقط در آن عکس به اشتراک بگذارند. کسب و کارهای زیادی در چند سال اخیر به سمت این پلتفرم کشیدهاند و در حال فعالیت هستند. برای موفقیت در این پلتفرم، باید مخاطبان خود را بشناسید و استراتژی درستی در پیش بگیرد.
برای این امر، لازم است دادههای کاملی در اختیار داشته باشید. این دادهها از طریق خود اینستاگرام قابل استخراج هستند و باید به اینسایت مراجعه کنید. در بالا به صورت دقیق و کامل اشاره کردیم که Insights اینستاگرام چیست؟ چه بخش بندیهایی دارد؟ اینسایت در اینستاگرام چه دادههایی را نشان میدهد؟ و اهمیت استفاده از این ابزار چیست؟
همچنین به نحوه فعالسازی اینسایت در اینستاگرام (Instagram Insights) و آموزش آنالیز اینسایت اینستاگرام نیز پرداختیم. امیدواریم که بتوانید از این اطلاعات استفاده کرده و کسب و کار اینستاگرامی خود را رونق دهید.
چطور میتوان اینسایت اینستاگرام دیگر پیج ها را دید؟
برای اینکار میتوانید از ابزارهای آنالیز پیج اینستاگرام نظیر modash.io استفاده کنید.
چطور بیشترین زمان فعالیت فالوورهایمان را تشخیص دهیم؟
با فعالسازی و استفاده از اینسایت اینستاگرام میتوانید بیشترین زمان های فعال بودن فالوورهای پیج را تشخیص دهیم
اطلاعات اینستایت اینستاگرام تا چه مدت قابل دسترسی است؟
در اینستاگرام، میتوانید Insights حساب خود را برای هر دوره زمانی در ۹۰ روز گذشته مشاهده کنید. شما می توانید از بین ۵ گزینه بازه زمانی از پیش تعیین شده یا بازه زمانی سفارشی خود را انتخاب کنید.